Ωτοπλαστική (διόρθωση αυτιών)

Η ωτοπλαστική είναι πολύ συνηθισμένη επέμβαση στην πλαστική χειρουργική. Συγγενείς ανωμαλίες, τραυματισμοί ή όγκοι είναι οι ενδείξεις. Οι επεμβάσεις διαφοροποιούνται κατά περίπτωση.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Η ωτοπλαστική γίνεται με ολική αναισθησία στα παιδιά και με τοπική στους ενήλικες. Με μία τοπική έγχυση αναισθητικού διαλύματος επιτυγχάνουμε τον ήπιο διαχωρισμό των στρωμάτων ιστού και την αποφυγή του μετεγχειρητικού πόνου. Οι τομές γίνονται πίσω από το αυτί οπότε αποφεύγονται οι ορατές ουλές. Εφαρμόζεται ένας ειδικός ελαστικός επίδεσμος, ο οποίος παραμένει στη θέση του για αρκετές ημέρες. Η διανυκτέρευση στην κλινική δεν είναι κατά κανόνα απαραίτητη.

Θα βλέπετε τον Δρ. Μπλάσκε και την ομάδα του για τακτικούς ελέγχους. Μετά από την ωτοπλαστική θα πρέπει να φοράτε μία ειδική ελαστική κορδέλα μέρα και νύχτα για τρεις εβδομάδες. Γενικά οι περιορισμοί που προκύπτουν μετά από την ωτοπλαστική είναι μάλλον μικροί.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ

Τα αυτιά είναι για την γενική μας εικόνα πιο σημαντικά απ΄ ότι φανταζόμαστε. Παιδιά σχολικής ηλικίας με πεταχτά αυτιά γίνονται συχνά αντικείμενο χλευασμού. Αλλά και για τους ενήλικες μπορεί μία παραμόρφωση στα αυτιά λόγω τραυματισμού ή εμφάνισης όγκου να είναι εξίσου ενοχλητική, η επανόρθωση εδώ είναι μία σχετικά απλή διαδικασία.

Τοποθεσία Γραφείου

Mediterraneo Hospital
Ηλείας 10 - 12, Γλυφάδα 16675

(t) 00 35 725366400
info@beautysurgery.gr

Testimonials

My procedure with Dr. Fabian Blaschke was all together a great success, the consultation, procedure and follow up were all highly professional perfectly explained and no surprises, I'm more than happy with t...

It was excellent, he is a very lovely doctor, and I recommend him to all my friends, relatives and co-workers.

ΜΕΙΩΤΙΚΗ ΣΤΗΘΟΥΣ: "Η αίσθηση της ελευθερίας που μου χάρισε αυτή η επέμβαση είναι θείο δώρο. Νιώθω άνετα μέσα στο σώμα μου και μου αρέσει για πρώτη φορά το στήθος μου."